Tilbygg i Sondrevegen

  1. År

    2019
  2. Sted

    Oslo
  3. Kunde

    Privat
  4. Rolle

    Arkitekt / ansvarlig søker
  5. Del

    Facebook  Twitter

Kunden kom til oss med et ønske om å utvide 1.etasjen med et tilbygg og skape en mer sammenhengende 1.etasje. Tilbygget skulle være tilpasset eksisterende arkitektur men kunne gjerne også ha et mer moderne uttrykk.

Her har vi hjulpet til med både utforming, søknadsarbeid og oppfølging under byggeprosessen.

Tilbygget har fått et ærlig arkitektonisk uttrykk, med synlig konstruksjon av trebjelker og søyler. Utvendig har det fått liggende trepanel som på resten av huset, men i et smalere format og lysere farge. Treelementene har fått lov til å stå med naturlig farge, noe som fremhever konstruksjonen også i fasaden.

Vinduene øverst på veggen går igjen på tre siden, noe som gir et godt innslipp av dagslys og en naturlig skiftende lyssetting gjennom dagen. Dette gjør rommet ekstra spesielt og skaper en behagelig opplevelse av rommet.

I dette prosjektet har vi også sett på en bedre organisering av 1.etasjen med bedre sammenheng mellom kjøkken, stue og spisestue. Over ser du både gammel og ny planløsning. Under oppussingen ble det lagt samme gulv i hele etasjen og spisestuen ble flyttet til det som tidligere var stuen. Det nye tilbygget fungerer fint som stue, med mye dagslys og malerisk utsikt til den grønne bakhagen. Som en bonus fikk vi plass mellom tilbygget og inngangspartiet til en utvendig trapp ned til kjellerbod under tilbygget.

Ønsker du hjelp til å utvikle drømmeprosjektet?
Snakk med oss om ditt prosjekt, vi hjelper deg gjennom hele prosessen!

Foto: Niklas Hart