Østensjø Terrasse

 1. År

  2021
 2. Sted

  Østensjø, Oslo
 3. Kunde

  Jupiter Properties AS
 4. Rolle

  arkitekt / søker
 5. Del

  Facebook  Twitter
wood-arkitekter-arkitekt-Ostensjo-Oslo-Terrasse-baerum-enebolig-moderne-betong-interior-rom-snitt-tre-eiendom-boligomrade

Østensjø Terrasse er et utviklingsprosjekt i samarbeid med Jupiter Properties på Østensjø i Oslo. Eiendommen ligger i en sterk skråning med en fantastisk utsikt over Østensjøvannet. Dette har vært en spennende utfordring for oss i utviklingsarbeidet. Oppgaven fra utviklers side var å utforme gode familieboliger som passer inn i det eksisterende bygningsmiljøet, men som også fremstår som moderne bebyggelse med rekkehusstruktur.

wood-arkitekter-arkitekt-oslo-Ostensjo-Terrasse-baerum-enebolig-moderne-betong-interior-rom-snitt-tre-eiendom-boligomrade

På grunn av eiendommens skrånende terreng og atkomstvei fra øversiden har vi arbeidet mye med å få til en god parkeringsløsning i kombinasjon med inngangspartiet. Hver bolig har dermed fått parkeringsplass «på taket». På denne måten oppleves husene som lave med en etasje fra bebyggelsen lenger opp, og naboers siktlinje mot Østensjøvannet bevares i stor grad.

Det første man møter når man kommer inn i huset er en god garderobe og et multirom med utgang til egen takterrasse. En trapp ned finner man et stort og åpent sosialt rom med kjøkken og stue. Det er også planlagt en bakre inngang med forbindelse mellom trapp opp til parkering og vaskerom. På samme etasje er det to soverom med bad (alternativt mastersov og walk-in) og en terrasse med forbindelse via trapp til uteopphold på terreng. I underetasjen er det to soverom til og kjellerstue, samt arealer til bod, bad og teknisk rom. Alternativt vil det være mulig å bygge om deler av underetasjen til praktikantdel.

Prosjektet har på mange måter vært utfordrende, både i møte med gjeldende regulering av eldre dato og endringer i et etablert nabolag hvor eiendommen lenge har fått stå urørt. Atkomstveien er i tillegg registrert som kulturminne og oldtidsvei. Prosjektet har derfor vært gjennom flere runder med byantikvar, naboer og kommune – men i dag foreligger rammetillatelse og vi er spente på å få følge prosjektet videre frem til ferdige boliger.

Ønsker du hjelp til å utvikle drømmeprosjektet?
Snakk med oss om ditt prosjekt, vi hjelper deg gjennom hele prosessen!