Nye kontorlokaler for kommunikasjonshuset JCP

 1. Kategori

  næring, interiør
 2. År

  2018
 3. Sted

  St. Hanshaugen, Oslo
 4. Kunde

  JCP Nordic
 5. Rolle

  Interiørarkitekt
 6. Del

  Facebook  Twitter

Bekjentskapet mellom JCP og Wood A+D går langt tilbake i tid. Vi har hatt gleden av å bistå kommunikasjonshuset med hjelp til utvikling av deres kontorlokaler på St. Hanshaugen i Oslo - i flere runder.

I 2018 tok vi utfordringen med å re-tenke et av arbeidsområdene som ikke fungerte optimalt. Vi slo sammen flere mindre rom for å skape et stort lokale på 800m2 som skulle utgjøre arbeidsplassen for ca. 150 ansatte.

Utfordringen fra kunden var å designe et lokale uten «vegger og dører», men som likevel skulle ha en naturlig oppdeling etter firmaets ulike avdelinger. De ulike avdelingene skulle ikke bli unødvendig forstyrret av hverandre, men samtidig oppfordres til et godt sosialt fellesskap og kunnskapsdeling.

Akustikk og lyddemping ble et viktig fokusområde i prosjektets designprosess. For å løse utfordringen designet vi et stort sammenhengende møbel som strekker seg gjennom hele kontorlandskapet. Møbelet har en skiftende geometri, og kombinert med lydabsorberende skjermer skaper den naturlige soner for arbeid, sosialt samvær etc.

Prosjektet omfattet også et lokale som skulle fungere som et sosialt område med tilhørende sittegrupper, telefonrom og egen bar. Rommet fungerer i tillegg som et forrom til firmaets auditorium.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Belysning: SML Lighting (https://www.smllighting.no/)